Huisarts Meijel Elens

Dorpsstraat 8b

5768 CE Meijel

077-4663636

Bij spoed toets 1

Spreekuren

Spreekuren

Indien u in contact wil komen met dokter Elens ivm Covid-19 en u bent niet ingeschreven als patient van onze huisartsenpraktijk dan verzoeken wij u om NIET de huisartsenpraktijk te bellen maar contact te zoeken via zelfzorgcovid19 of info@zelfzorgcovid19.nl. Alle telefoontjes gaan ten koste van de reguliere patientenzorg van onze patienten!!

Huisartsspreekuur

In onze praktijk wordt iedere werkdag spreekuur gehouden. Voor het spreekuur moet u altijd van tevoren een afspraak maken 

U kunt op elk gewenste tijd online een afspraak maken, of telefonisch afspraak maken op werkdagen tussen 08.00 en 12.00 uur en op maandag, dinsdag en vrijdag van 15.00 en 17.00 uur. 

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Zij is speciaal opgeleid om een inschatting te kunnen maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Vervolgens zal zij samen met u een afspraak inplannen. 

Voor een afspraak bij de huisarts wordt 15 minuten gereserveerd. Indien u meer tijd nodig heeft (bijv. voor meerdere klachten of een gesprek), geef dit dan aan bij de assistente of plan online 2 afspraken achter elkaar in. 

Voor het maken van een afspraak voor het bevolkingsonderzoek mag u een afspraak inplannen bij de assistente, dit kan alleen telefonisch. 

Voor acute klachten is het altijd beter om de assistente te bellen

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.

Graag voor 10.00 uur bellen voor het aanvragen van een huisbezoek.

Levensbedreigende situaties:

bel 112

Overdag op werkdagen

077-466 3636 

Avond/weekend Huisartsenpost Weert

0495-677677 of 112

De afspraken bij de assistentes worden alleen telefonisch gemaakt. Dan kunnen ze een inschatting maken voor de benodigde tijd. Kijk hieronder om te zien waarvoor u bij onze assistentes terecht kunt.  

Bloedprikken kan alleen op afspraak. 

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij maakt afspraken voor de spreekuren of huisbezoeken en weet het antwoord op veel praktische vragen zoals bijvoorbeeld doorverwijzingen en recepten. Ook voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten kunt u bij de assistente terecht. Onze doktersassistentes zijn medisch geschoold en hebben een beroepsgeheim, een aantal controles en handelingen kunnen zij zelfstandig uitvoeren.

Na het maken van een afspraak kunt u bij de assistente terecht voor:

 • bloeddrukcontrole
 • bloed- en urineonderzoek
 • zwangerschapstesten
 • injecties zetten
 • wondverzorging
 • uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek
 • aanstippen van wratten
 • oren uitspuiten
 • reizigersadvies en vaccinatie
 • hechtingen verwijderen 
 • zwachtelen en tapen
 • verstrekken van informatiefolders
 • bloedafname


Op indicatie van de huisarts kunt u tevens terecht voor:

 • ECG
 • Longfunctiemeting
 • Holterregistratie
 • Ambulante 24-uurs bloeddrukmeting
 • Enkel-armindex
 • Audiogram

Bij afwezigheid van de huisarts tijdens kantooruren wordt de praktijk waargenomen voor spoed door:

Op woensdagmiddag Drs. Wout              077 4662285 (Neerkant)
Drs. Habets en Drs   de Louw op donderdagmiddag        077 4661436 (Meijel)

Bij afwezigheid van de huisarts gedurende de avond/nacht/weekend kunt u terecht voor spoed bij de huisartsenpost te Weert: 

Vogelsbleek 5 te Weert. Tel: 0495-677677

Vakantieregeling

Gedurende de vakantieperiodes zijn er gewijzigde openingstijden. Met Drs. Habets en Drs. de Louw en Drs. Wout hebben we waarneemafspraken voor deze periode. Op het antwoordapparaat van de praktijk staat vermeld wie u wanneer kunt bellen.

Nascholing

Huisartsen zijn verplicht elk jaar een aantal dagen nascholing te volgen, een van de huisartsen zal daarom af en toe niet aanwezig zijn ivm een scholingsdag. 

Vakanties

Kerstvakantie: Week 1 (30 december 2023 t/m 7 januari2024)  is de praktijk gesloten.

Let op: als de praktijk is gesloten is er geen bloedprikken!

Buiten onze openingstijden kunt u altijd terecht bij de huisartsenpost te Weert. Als u hier gebruik van wenst te maken, verzoeken wij u eerst te bellen. Dat heeft de volgende voordelen:

 • Als u acuut zorg nodig heeft, kunnen we direct een huisarts of ambulance naar u toesturen.
 • Als een telefonisch advies genoeg is, bespaart u dat een rit naar de spoedpost.
 • Als u huisartsenzorg nodig heeft, krijgt u een afspraak. Zo weet u hoe laat u aan de beurt bent.

Huisartsenpost Weert

Vogelsbleek 5 
6001 BE Weert
Tel. 0495-677677

Het telefoongesprek voorbereiden

Als u de huisartsenpost belt, krijgt u eerst een assistent aan de lijn. Deze is speciaal opgeleid om te beoordelen welke zorg u nodig heeft en kan eventueel ook telefonisch adviseren. Indien nodig kan de assistent direct met de huisarts overleggen of u doorverbinden. De huisarts controleert binnen een uur alle adviezen.

Om u snel te kunnen helpen, adviseren we u om het gesprek voor te bereiden:

 • Houdt uw verzekeringspasje en Burger Service Nummer bij de hand. Dit nummer staat op uw rijbewijs, identiteitskaart of paspoort
 • Als u voor een ander belt, noteer dan zijn adres en telefoonnummer.
 • De assistent of huisarts kan vragen om overleg met de patiënt. Het is daarom verstandig om in de buurt van de patiënt te bellen.
 • Gebruikt u medicijnen? Houdt deze dan bij de hand. De assistent heeft deze informatie nodig om een goed advies te kunnen geven.
Translate »

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen
Ga naar de inhoud